Over ons

Ik ben Tom Vanthemsche, een jonge ondernemer. Ik heb mijn eigen winkel in Sint-Genesius-Rode waar wij zelf onze eigen pralines en ijs vervaardigen met kwaliteit en onderscheiding op de eerste plaats.

Mijn opleiding, bakkerij, heb ik gevolgd in Ter Groene met specialisatie ijs en chocolade. Van kleins af aan wist ik al dat ik chocolatier/glacier zou worden. Toen al spendeerde ik mijn vrije tijd in de keuken o.a. dessertjes aan het maken. Ik was verzot op ijs, nog altijd trouwens. Mijn stages heb ik gevolgd bij Wittamer in Brussel aan de zavel, bij Neuhaus in het labo en bij Valhrona, Tain l'hermitage, in Frankrijk met Jeremie Runel en Alain Chartier, dit zijn top chocolatiers/glaciers. Alsook heb ik gewerkt in de keuken van Neuhaus waar ze de vullingen klaar maakten en nadien bij Cote d'Or boetiek aan de kleine zavel waar ik demo's en workshops gaf. Daar werd ik MaƮtre Chocolatier en verantwoordelijke voor de productie van de pralines in de winkel. Toen kwam deze winkel vrij in Sint-Genesius-Rode en heb van deze winkel een klasse zaak gemaakt.

Ons ijs wordt met verse boerenmelk gemaakt en de sorbets bestaan uit 60 % fruit wat uitzonderlijk is. Meestal is dit 40 % en proeft men meer suiker dan waar het werkelijk omgaat; het fruit. In het seizoen probeer ik altijd met verse vruchten te werken. We maken ook ijstaarten, deze zijn met elke smaak hieronder te realiseren.

Bekijk de winkel

© The Cacao Tree 2014: alle rechten gereserveerd